- Voetproblemen

Eelt

Eelt is een reactie van de voet op wrijving of druk. De schoen is meestal de boosdoener. Als u schoenen gaat kopen, laat u adviseren door een professioneel verkoper. Koop schoenen aan het einde van de dag. Dit omdat de voeten in de loop van de dag steeds dikker worden. Schoenen passen zich niet aan. Koop schoenen die niet knellen.

Naarmate we ouder worden, worden de voeten steeds droger. Dit veroorzaakt ook eelt. Verzorg uw voeten met een voedende creme.

De pedicure verwijdert uw eelt, maar als de oorzaak niet wordt aangepakt, zal het eelt steeds terugkomen.

 

Ingroeiende teennagels

Veel mensen knippen hun nagels te kort af. Als de nagels te kort worden afgeknipt in de hoekjes, drukt de nagel in de onderliggende huid. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn. Door slecht passende schoenen kunnen de nagels ook in de huid geduwd worden.

De pedicure kan de nagel drukvrij leggen en indien nodig technieken toepassen om opnieuw ingroeien te voorkomen.

 

Kloven

Kloven worden veroorzaakt door de combinatie van veel eelt en droge voeten. Door de voortdurende belasting van lopen en staan barst het eelt. Kloven kunnen ook gaan bloeden en ontsteken. U kunt dit proces voorkomen of vertragen door de voeten met een goede creme te behandelen. Dit moet dagelijks gebeuren. In goede klovencreme zit urea.

De pedicure verwijdert het eelt, vooral aan de randen van de kloven. Als u de voeten niet goed verzorgd met een goede creme zullen de kloven terugkomen.

 

Likdoorn (eksteroog)

Een likdoorn is eigenlijk ook eelt, maar dan naar binnen toe. Het groeit in een punt en kan behoorlijk pijn doen. De oorzaak is wrijving door de schoenen. Gebruik geen likdoornpleister. Deze maakt de huid kapot.

De pedicure verwijdert de likdoorn. Maar als de oorzaak niet wordt aangepakt, zal de likdoorn terugkomen.

 

Schimmelnagels (kalknagels)

Schimmelnagels zijn verdikte nagels die makkelijk kunnen afbrokkelen. De nagel kan verkleurd zijn van wit/geel naar bruin. De nagel kan (gedeeltelijk) loslaten. De huisarts kan hiervoor medicijnen voorschrijven, maar deze zijn zeer belastend voor lever en nieren. Schimmelnagels hebben niets met hygiëne te maken. Je kan ze oplopen in zwembaden, sauna's en openbare douche gelegenheden.

De pedicure maakt de nagel dunner zodat de schimmeldodende producten beter bij de schimmels kunnen komen. Deze producten zullen dagelijks gebruikt moeten worden. Gebeurt dit niet, dan zal de schimmelnagel blijven bestaan. Het is ook belangrijk om de voeten goed te verzorgen. Zie hiervoor de voetentips op mijn site.

 

Zwemmerseczeem

Dit is een schimmel op de voet en tussen de tenen. Deze gedijt het beste in een vochtige en warme omgeving. Tips: Zie de voetentips op mijn site. Gebruik ook schimmeldodende creme voor de voeten. Behandel ook de schoenen en sokken met een schimmeldodend poeder.

 

Wratten

Wratten ontstaan door een virus. Ze verdwijnen vanzelf weer, maar dit kan soms jaren duren. U kunt ook de wrat bij de huisarts laten behandelen.

 

Blaren

Blaren ontstaan door wrijving. Dit kan door de schoenen komen of door de naden in de sokken. 

Zolang u er geen last van heeft, niets aan doen. Wilt u ze toch doorprikken, maak dan 2 gaatjes in de blaar, duw het vocht eruit en gebruik een desinfectiemiddel om de wondjes te behandelen. Het vel niet wegknippen.

 

Zweetvoeten

Iedere avond koud afspoelen. Droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen. 

Dagelijks schone sokken (katoen of wol). Heeft u last van heel erge zweetvoeten trek dan vaker per dag schone sokken aan. Gebruik geen wasverzachter voor de sokken. Wissel ook regelmatig van schoenen, zodat de schoenen goed kunnen drogen. Gebruik zooltjes van natuurlijke materialen, deze kunnen vocht opnemen. 

Laat de voeten zoveel mogelijk luchten.

 

Wintertenen

Draag ruime schoenen en warme sokken. Krappe schoenen knellen af en zorgen juist voor koude voeten. Gebruik zooltjes van natuurlijke materialen.

HFL Fresh Gel: Dit stimuleert de bloedsomloop. Twee maal daags smeren over het hele been. Hierna smeren vanaf de knie.

 
Voetzorg Karin
Kloosterstraat 17
6162 XC Geleen

T.  06 43103998
E.  voetzorgkarin@ziggo.nl
KvK nr.  66967074Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website